wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 3 juni 2020

Skoj med Flocken

Av Wilma Border collie - 3 juni 2020 18:01

Bra dag igen.

Vanliga morgonrutinerna med en massa uppiggande lek med Basse.

Sen när vi skulle på längre runda var det ÄNTLIGEN dags att hämta Jenna. Verkligen på tiden efter flera månaders onödig skilsmässa.

Det var inte lika mycket oväder idag så vi skulle göra saker.

 

Vi blev skjutsade till Engelska skogen för det skulle göras saker vid huset. Matte körde hela vägen upp, nåt om att det kunde bli för varmt att gå.

 

Basse och Jenna hade som vanligt inte fått springa på många månader så enligt som hade de massor att ta igen.

 

Detta är Flockarns Flock och vi har roligast av alla Flockar. Så här ska det alltid vara med en massa skoj lekar och annat trevligt.

 

Leka och leka ännu mer. Massor att ta igen och det var fortfarande behagligt svalt så vi orkade.

 

Fast tillslut blev vi varma. Kolla Jennas tunga det tar på krafterna med en massa skoj.

 

Men vi löste det. Fullt med regnvatten i en tunna så vi dracka mycket och fick ny energi. Tur att vi gjorde det då för sen började matte stjäla vatten.

 

Hon skulle vattna i de där lådorna. Men hon och Basse hade väldigt skilda åsikter om vattnet skulle vara i jorden eller om han skulle dricka upp det. Matte vann så jorden fick sitt vatten.

 

Medan deras kamp pågick så låg jag på uteplatsen och funderade på om jag skulle döma i kampen om vattnet. Men matte klarade ju av det utan min inblandning.

 

Fortsatte med alla viktiga hundsaker. Alra viktigaste var det att springa och leka nu när vädret äntligen var tillräckligt svalt.

 

Mett pysslade med mer märkliga saker. Som detta släpa fram en stor tunna, den ska samla upp det regnvatten som blir om det nu nångång behagar regna. Gäller att samla så mycket som möjligt.

 

Det låter i skogen, det är nåt där. Men vi allra bästa Flocken tar minsann vårt uppdrag att vakta Engelska skogen och huste på allra största allvar. Ingen vågar närma sej vår samlade styrka. Det där i skogen försvann, bra jobbat av oss.

 

Märkligt den här björken har aldrig blommat, men i dag hade den ostblommor. Den har inte minsta spår av några blommor längre.

 

Tur det för sen sist har Någon bestämt sej för att bo under uteplatsen. Syns dåligt men Någon har grävt sej in. Matte tror att det kanske är Grävling som tycker att det är bra där. Så klart det är lugnt och stilla, rör sej bara när vi är där.

 

Titta! Det finns moln! Inte är de stora och väldigt tunna men de finns i alla fall. Borde komma rejäla moln fulla med svampvatten och Åskar enligt matte.

  Matte plockade en massa rabarber igen. Fullkomligt ointressant.

 

Jag tog en runda i skogen. Har väldigt bra spanträd här- Den som tittar riktigt noga kan skymta mej mitt i bilden. Tyvärr ingen Ekorra hemma.

 

Medan jag var upptagen med span så lyckades Jenna döda Basse. Fast hon är omtänksam så hon påbörjade nån hjärtlung räddning.

 

Titta! Han lever! Alltså kunde vi ha mer skoj.

 

Vi Flocken, de oskiljaktliga. Nu har vi planer, många planer.

 

Och du sa att vi ska vad? Vet du det har vi faktiskt inga som helst planer på, vi har en massa mer att göra. Jag tänker visa Jenna och Basse ställen där de inte har varit så glöm allt du pratar om.

 

Äsch! Hon vann! Vi hamnade i bilen alldeles mot vår vilja, men enligt matte hade vi varit borta länge. Kan väl hända att vi hade varit men vi hade kunnat vara borta ännu längre.

Fast vi somnade alla tre när vi åkte hem.

Käkade lite lunch och sen sov jag och Basse ett apr timmar medan matte grejade med tråk.

Hämtade Jenna för eftermiddagsrunda, tämligen händelselös tills vi passerade torget. Där hittade vi Jennamatte så hon blev hundnappad.

Men vi är Flocken i morgon igen och då ska vi göra nåt annat skoj.


 
 
Ingen bild

Felix

3 juni 2020 19:05

Här har det regnat, mja lite grann i alla fall, sen blev det svalt bara femton plussisar, helt ok då kan man röra sig. För igår och i förrgår var det läskigt, jag orkade knappt gå, inte van vid att det är varmt här uppe. Hoppas att du får massor med svampvatten, för det lilla fjuttregn som kom här blev bara blött på gruset.

Russelpussar

 
Ingen bild

Robban

4 juni 2020 03:26

Hej Willma det ser ut som matte har tagit över sommarstället i år

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Måndag 18 mars 18:01

Tänk i morse blev Basse levererad till mej! Jodå, han kom in, så käkade vi frukost, så gott att äta tillsammans. Sen la han sej under köksbordet och snarkade. Vissa är morgontrötta. Men sen när matte sa att vi skulle hitta på nåt, då behagade han...

Av Wilma Border collie - Söndag 17 mars 18:07

I natt hade det trillat ner en del onödig snö. När jag var ute för morgonrunda så var det alldeles vitt, helt onödigt.   Så framme hos Basse. På väg dit så var jag övertygad om att matte var mer dement än nånsin. För hon stannade på helt fel s...

Av Wilma Border collie - Lördag 16 mars 18:04

Efter den där bedrövliga ensamma dagen igår så blev det äntligen lördag. Klarade av de trista morgonrutinerna och passade enligt rutin dörren. Litar inte på att matte inte glömmer bort mej.   Basse var vaken och ute så han kom och mötte mej. V...

Av Wilma Border collie - Fredag 15 mars 18:05

Usch! Det där hemska pratet igår om att Basse skulle hänga med sin husse idag, blev verklighet. Hörde att hon pratade i telefonen och trodde att Basse var morgonpigg och på väg hit. Nä istället fick jag höra att det väntade en ensam dag. Tråkru...

Av Wilma Border collie - Torsdag 14 mars 18:05

Basse skulle inte åka nånstans i morse så jag fick hämta honom.   Han höll till på vanliga liftarstället och väntade. Fördelen var att vi serverades gott godis där. Sen velade matte mellan antingen ytterligare ett länge sen ställe eller lekpla...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards