wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 5 augusti 2021

Hela kompisgänget och råttkaos

Av Wilma Border collie - 5 augusti 2021 18:10

Började bra i morse för hemma hos Basse så har champinjonerna börjat växa.

Bra några stycken idag men det brukar komma massor där.

  Fortsatte med att hämta Alice och vidare hem till mej. Sen sa matte att det skulle bli bra, vi skulle kolla en sån där kursskog igen.

 

Perfekt vi blev hela kompisgänget för Moha och Troy skulle följa med oss idag. Vi ska alltid vara många hundar, det är mycket roliagre då. Varken Alice, Moha eller Troy har varit här förut så de hade tassarna fulla med allt nytt och jag och Basse gjorde vårt bästa för att visa dom en massa viktiga hundsaker.

 

Jag har inte varit här sen fängelsetiden så det var mycket att kontrollera. en allt var som det skulle frånsett att det var väldigt ont om svamp. Borde ha funnits en hel del men inte. Matte pratade om att den här skogen blir det nog inte på länge.

 

Ja du Moha vi får nog vänta en stund innan de blir klara med sitt.

 

Basse var fullt upptagen med att käka blåbär. Att han ätit frukost hemma hos mej, det glömde han alldeles

 

Fast sen kollade vi om Moha och Troymatte möjligen hade nåt att bjuda på. Går åt massor med energi att guida andra hundar och kolla att allt är som det ska vara. Vi fick utsökt godis så vi klarade oss en stund till.

 

Men titta!! I den förut så tomma skogen så fanns det kantareller, stora och fina var de.

 

Troy han börjar verkligen fatta detta med svamp nu och markerade dom snyggt.

 

Vi behöver ost för vi nosade också på dom, fick ost.

 

Sen skulle Moha och Troymatte försöka filma dom så vi skulle hålla oss på avstånd. Gick visst inget bra.

 

Mycket roligare att träna tillsammans för det fanns faktiskt svamp på fler ställen. Om det nu kommer en massa mer svampvatten så kommer det att hända mycket här.

 

Basse han hittade en bra sten, gick både att spana från den och dessutom gav den godis. Gäller att ha koll på såna här lönande stenar.

 

Lekte en del också. Bäst att passa på när vädret tillåter sånt och vem vet när vi får vara hela gänget igen?.

 

Nej Basse , jag har inte svimmat. Skulle bara vila lite innan vi går till bilen. Dessutom blev vi fångar.

 

Detta ser ju stillsamt ut, men alldeles snart så kommer stora kaoset att bryta ut.

 

Började med att Alice försökte gräva upp en mus eller om det var sork. Övervakade av Moha och Troy som gärna hade hjälp till.

Blev ingen fångst där.

 

Nu händer det. Alice grävde upp nåt som Basse fångade. Både jag och Alice skulle ha hans byte. Så det var enligt matte nåt smärre kaos ett tag. Var inte alls nåt kaos vi bara tränade på Flocksamarbete.

 

Basse med bytet som han försökte hålla undan från mej och Alice och matte försökte hålla ordning på tre galna hundar.

 

Moha och Troymatte försökte också få till bild på Basse med bytet.

Vi var alldeles nära bilarna. Jag och Alice blev instoppade i min bil. Basse blev totalförbjuden att hoppa in med bytet i munnen. Moha och Troy hamnade i sin bil.

Kvar var Basse, bytet och människorna.

Med list går det mesta enligt människorna. För helt plötsligt var Basse lurad hade slppt bytet och hamnade i bilen utan det.

 

Detta är alltså Råtta modell stor som Basse lyckades fånga. Råtta har det säkert bra på andra sidan råttornas regnbågsbro. I bilen satt Basse och surade. Vi hörde att det kommer att ta lång tid innan han förlåter den där avledningsmanövern med godis som gjorde att han släppte Råtta. Människorna var däremot väldigt nöjda med att kampen var över och Basse befriad från Råtta.

Skjutsade hem Alice som skulle väcka sin matte. Jag och Basse somnade när vi kom hem.Var ganska trötta efter allt vi hade pysslat med.

Gick på eftermiddagsrunda, hade tur och träffade ett par människor vi känner. Alltid trevligt med sällskap en stund.



 
 
Ingen bild

Inga-Lill

5 augusti 2021 18:57

Det var tur att Basse blev avlurad sitt byte för jag kan annars tänka mig någon som tagit hand om det när ni kom hem, Leya hade säkert haft åsikter om vem som ägde råttan, hihi.


Kramiz!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Torsdag 28 mars 18:09

Sov väldigt gott tillsammans med Basse i natt. Man sover bättre när man är två. Vaknade i morse, Basse sov. När det var dags för morgonrunda behagade han kliva upp och följa med mej ut. Gick in käkade frukost och Basse gick occh la sej igen. Me...

Av Wilma Border collie - Onsdag 27 mars 18:01

Vanliga rutinen i morse, hämta Basse på liftarplatsen, Fördel dörren öppnades så vi fick gott godis., precis vad vi behövde. Sen skulle vi åka och kanske jobba som svamphundar.   Kollade noga vad som hänt sen sist. Förra gången vi var här så...

Av Wilma Border collie - Tisdag 26 mars 17:58

Vanliga rutinen i morse, Basse skulle inte ha skjuts hit så jag skulle hämta honom. När jag var ute för morgontoalett  så snöade det inte. Hörde att matte hade märkliga åsikter precis när vi skulle åka.   Snön vräkte ner med enorma flingor, de...

Av Wilma Border collie - Måndag 25 mars 17:59

Basse han sov i morse så det var bara att åka och hämta honom.   Nisse var så nöjd när jag kom och hämtade Basse, för han vile in. Basse behagade vakna och sen skulle vi kolla om mattes plan fungerade.   Hamnade vi hembygdsgården i Sparre...

Av Wilma Border collie - Söndag 24 mars 17:53

Klarade av morgonrutinerna, passade dörren alldeles för länge. Sen var det äntligen dags att åka.   Ja du Basse, det här var en smart idé att ha koll från bordet. Nu ser vi verkligen när och om det kommer kompisar. Ska nog använda detta flera ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Augusti 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards